Salut

salut

Clínica Girona ha atès més de 4.500 parelles amb problemes de fertilitat

La unitat de reproducció humana del centre, que ha complert quinze anys, s'ha dotat d'un innovador sistema de cultiu embrionari

Més de 4.500 parelles han estat tractades en els últims quinze anys per la unitat de reproducció humana i diagnòstic genètic de Clínica Girona. La unitat va ser fundada el 1996 i està integrada per ginecòlegs, biòlegs i andròlegs. Coincidint amb la commemoració –aquest estiu passat– del quinzè aniversari de l'entrada en funcionament, aquesta unitat s'ha dotat d'un innovador sistema de cultiu embrionari que augmenta fins a un 10% les probabilitats d'èxit dels tractaments de fecundació in vitro. Aquest aparell, que s'anomena Embryoscope, permet fer una observació constant dels embrions sense necessitat de manipular-los, i conèixer el moment exacte de les divisions cel·lulars. Aquestes dues variables són determinants a l'hora de seleccionar els embrions que ofereixen una major probabilitat d'implantació i d'un posterior embaràs.

Clínica Girona és l'únic centre de les comarques gironines que disposa de l'incubador Embryoscope. A Catalunya, hi ha set clíniques amb aquest equipament; a l'Estat, 24, i a tot el món, 200 centres. Disposar d'aquest sistema “és una clara aposta per la innovació com a resposta a la complexitat econòmica del moment actual”, ha manifestat l'embriòleg Joan Sarquella, cap del laboratori de fecundació in vitro de la unitat. “L'Embryoscope suposa una revolució tècnica, i potser conceptual, en el món de l'embriologia”, explica Sarquella.

LA XIFRA

7
clíniques
de Catalunya disposen d'aquest aparell. Clínica Girona és l'única de les comarques gironines.

LA FRASE

Fem una aposta clara per la innovació com a resposta a la complexitat econòmica actual
Joan Sarquella
cap del laboratori de fecundació ‘in vitro' de clínica girona

Moltes imatges i vídeos del futur nadó

Des de la seva posada en funcionament, l'agost passat, s'han tractat una cinquantena de pacients i ja s'han aconseguit, per mitjà d'aquest sistema, “alguns embarassos esperançadors”, segons va explicar Sarquella. Si les parelles ho desitgen, els professionals posen a la seva disposició les moltíssimes imatges i els vídeos que capta l'aparell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.